Tehran University of Medical Sciences
home | Farsi
Print

Gholamreza Jahed khaniki

Contact Information
http://www.tums.ac.ir/faculties/edit/edit.asp
Tel: -
Fax: -
Address: Department of Environmental Health
Engineering, School of Public Health
and Institute of Public Health Research.
Teh
Academic Rank
Professor
School
Public Health
Environmental Health Engineering
About
CV last edited on: 2020/26/03

1.

D.V.M


Veterinary Medicine, Tehran University, Faculty of Veterinary Medicine, Tehran, Iran, 1992
2.

Fellowship


Researcher and Visiting Student, McGill University, Food Science Department, Montreal, Canada, 1999-2000
Thesis Title:Mercury contamination in fish and fish products as a public health concern
Supervisor:Dr. Inteaz Alli
3.

Ph.D


Food Control and Hygiene, Tehran University, Faculty of Veterinary Medicine , Tehran , Iran, 2001
4.

Postdoctoral fellowship


فلوشیپ آموزش پزشکی (بهداشت و صنایع غذایی), Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran, 2004
1.

English


Speaking: Medium, Reading: Good, Writing: Good
2.

Persian


Speaking: Native, Reading: Native, Writing: Native
3.

Arabic


Speaking: Medium, Reading: Good, Writing: Medium
1.

پيشنهاد دهنده و مشاركت در تدوين برنامه آموزشي دوره دكتراي بهداشت و ايمني مواد غذايي


1391,
2.

پيشنهاد دهنده و مشاركت در تدوين برنامه آموزشي دوره كارشناسي ارشد بهداشت و ايمني مواد غذايي


1384,

مو قعيت علمي _ آكادميك

1.

عضو هيئت علمي


سمت اجرايي

1.

عضو بورد صنایع غذایی /بهداشت و ایمنی مواد غذایی


2.

مسئول بخش بهداشت مواد غذايي و اماكن گروه


دانشكده بهداشت, 1381
3.

مسئول آموزشي دوره كارشناسي ارشد بهداشت و ايمني موا غذايي


گروه مهندسي بهداشت محيط- دانشكده بهداشت,
4.

معاون مدير گروه مهندسي بهداشت محيط


گروه مهندسي بهداشت محيط- دانشكده بهداشت, 1384-1388

Scientific Position

1.

Associate Professor


Department of Environmental Health Engineering, School of Public Health, Tehran University of Medical Sciences, Iran.,
2.

Visiting Researcher


Food Science Department, Faculty of Agricultural and Environmental Sciences, University of MCGill, Canada , 1999-2000

Executive Position

1.

Director of Food Hygiene Division


School of Public Health,

M.S

1.

Safety of cereals, vegetables and fruits


M.S.

-

1.

Principles of Food Safety and Hygiene


-.
2.

Milk Hygiene and Technology


-.
3.

Food hygenic control and Inspection


-.
4.

Food Microbiology


-.
5.

Parasite, Nutrition and Food Hygienehemistry and Chemistry


-.
6.

Environmental Toxicology ( Part: Heavy metals and Pesticides in Food)


-.
7.

Fundamental of Environmental Health (Part: Food safety and control)


-.
8.

Environmental Contaminants in Foods


-.
1.

اولين همايش كشوري بهداشت مواد غذايي


دانشكده بهداشت- دانشگاه علوم پزشكي تهران, تهران- بيمارستان امام خميني- تالار امام (ره), 1379/12/2 1379/12/4, Coordinator, Organizer
2.

كارگاه بهداشت مواد غذايي در شرايط اضطراري


وزارت بهداشت, دانشكده بهداشت, سخنرانی, Learner
1.

بررسی فلور قارچی در حمام خوابگاههای دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی تهران


Status: Completed,
2.

بررسی اثرات شرایط نگهداری بر رشد و بقا پزودوموناس آئروژینوزا در آب بطری شده


Status: Completed,
3.

بررسی آگاهی و نگرش کشاورزان و باغداران شهریار و کرج در باره استفاده از سموم دفع آفات کشاورزی


Status: Completed,
4.

بررسی کیفیت میکروبی سبزیجات بسته بندی شده و سالادی عرضه شده در شهر تهران


Status: Completed,
5.

بررسی آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران در باره بهداشت و ایمنی مواد غذایی


Status: Completed,
6.

بررسی میزان رها شدن و مهاجرت فلزات سنگین از ظروف چدن به محیط های مائی و غذايي


Status: Completed,
7.

بررسي ترکيبات چند حلقه اي آروماتيک هيدروکربنه(PAHs) موجود در انواع نان مصرفي شهر تهران و محاسبه ميزانin take آن


Status: Completed,
8.

بررسي خاصيت آنتي اکسيداني کاروتنوئيد هاي ضايعات ميگوي ايراني (Penaeus semisulcatus)و تعيين مقدار و مقايسه توان آن با آنتي اکسيدان هاي سينتتيک در جلوگيري از فساد روغن نباتي آفتابگردان


Status: Completed,
9.

بررسي ميزان فلورايد در شير خشك مصرفي كشور


Status: Completed,
10.

تعيين كمي فتالات در وسائل PVC دار وابسته به دياليز ايراني و مقايسه سطح ادراري , سرمي و مايع دياليزات متابوليت هاي آن در بيماران همودياليزي و افراد سالم


Status: Completed,
11.

- ارزيابی تقلبات استفاده از سويا بجای گوشت قرمز در همبرگرهای صنعتی خام منجمد عرضه شده در سطح شهر تهران به روش الايزا


Status: Completed,
12.

بررسی وضعيت بهداشت محيط شهر بم پس از زلزله


Status: Completed,
13.

برر سی آگاهی، نگرش و عملکرد نانوايی های اسلامشهر در رابطه با استفاده از جوش شيرين در نان


Status: Completed,
14.

بررسي ميزان اسيد فتاليک و استرهای آن در نوشيدنيهای موجود در ليوانهای يکبار مصرف پلاستيکی


Status: Completed,
15.

بررسی آلودگی به فلزات سنگين در انواع نمك خوراكي و نان مصرفی منطقه 17 شهر تهران


Status: Completed,
16.

ارزيابی روشهای هيستولوژيکی در تشخيص بافتهای غير مجاز در فرآورده های گوشتی در ايران


Status: Completed,

Farsi

1.

شیمی ایمنی مواد غذایی


Authors: جاهد و همکاران
1398, Original
2.

بیماری های میکروبی منتقله از مواد غذایی


Authors: جاهد و همکاران
1398, Original
3.

رنگهای خوراکی طبیعی مورد مصرف در مواد غذایی


Authors: جاهد و همکاران
1387, Original
4.

راهنماي برنامه های پیش نیازی و شرایط خوب ساخت (PRPs/GMP ) برای سلامت و ايمني مواد غذايي در سطح توزيع و عرضه


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي
Publisher: وزارت بهداشت و پژوهشكده محيط زيست دانشگاه علوم پزشكي تهران, 1390, Original

Farsi

1.

کاربرد الکتروریسی در صنایع مواد غذایی


Authors: جاهد و همکاران
1398, Original

Farsi

1.

کلیات بهداشت مواد غذایی


Authors: دکتر غلامرضا جاهد، میر محمد شاملو- مهدی جهانبخش- عیسی محمد پور- رحمان باریک- ثریا زارعی
فارسی, Publisher: تخت جمشید, 1394, اول, Original
2.

شیمی مواد غذایی (همراه با نکات طلایی)


Authors: مهندس مجتبی موذن- دکتر غلامرضا جاهد
فارسی, Publisher: گروه تالیفی خلیلی, 1393, اول, تالیف

Farsi

1.

راهنماي كاربرد سيستم تجزيه و تحليل خطر و نقاط كنترل بحراني ( HACCP ) در برنامه ايمني آب آشاميدني


Authors: رضا علي فلاح ‌زاده ، غلامرضا جاهد ، رامين نبي‌ زاده ،احمد رضا يزدانبخش ، محمد منشوري
03/06/1387, Publisher: آواي قلم, 1387, اول, Original

Papers

Farsi

1.

آگاهي، نگرش و عملكرد كاركنان دست اندركار تهيه و توزيع غذا، در خصوص بهداشت و ايمني مواد غذايي در بيمارستانهاي وابسته به دانشگاه علوم پزشكي تهران


Authors: مريم جمشيدي مقدم: غلامرضا جاهد خانيكي: عباس رحيمي فروشاني: نبي شريعتي فر:
مجله دانشكده بهداشت و انستيتو تحقيقات بهداشتي, Vol.18, No.3, Year. 1398, Page:243-256,
2.

بررسي فلزات سنگين در ميوههاي سيب و زردآلوي باغهاي شهرستانهاي زنجان و ماهنشان استان زنجان


Authors: ،غالمرضا جاهد خانيکي محمد هادي دهقانی3 1 ،* ،نرگس خدامرادي وطن 1 ،رمضان فالح 1،ليال تابنده 2
مجله سلامت و محیط, Vol.10, No.4, Year. 1396, Page:523 - 534,
3.

بررسي ميزان پراكسيد هيدروژن موجود در روغنهاي مصرفي واحدهاي فست فود تهران


Authors: غلامرضا جاهد خانیکی ،پیام صفایی ،رحمان باریک گوگجلو افسانه مهاجر
مجله سلامت و محیط, Vol.10, No.4, Year. 1396, Page:510-501,
4.

نگرش دانشجويان رشته بهداشت و ايمني مواد غذايي نسبت به رشته تحصيلي و آينده شغلي خود در دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور


Authors: پيام صفايي: افسانه مهاجر: اغلامرضا جاهد خانيكي
مجله دانشكده بهداشت وانستيتوتحقيقات بهداشتي, Vol.15, No.4, Year. 1396, Page:315-324,
5.

مهاجرت آلومینیوم از بسته بند ی نیمه منعطف به د رون غذاهای بسته بند ی شد ه در طی مد ت نگهد اری


Authors: *،1 1 ،غالمرضا جاهد خانیکی 2 ،پریسا صدیق آرا 1 ،نوشین راستکاری فرشته احمدی
مجله سلامت و محیط, Vol.10, No.3, Year. 1396, Page:421-428,
6.

ترجمه و استانداردسازي پرسشنامه هاي سازمان جهاني بهداشت در مورد پنج اصل ايمني مواد غذايي


Authors: ،دکتر سحرناز نجات3 ،دکتر غالمرضا جاهد 1 ،دکتر مسعود یونسیان فریبا رازقی 2 خانیکی
پیاورد سلامت, Vol.11, No.4, Year. 1396,
7.

Estimation of Weekly Human Intake of Heavy Metals (Lead, Cadmium, Chromium, Copper, Iron, Tin, Zinc, and Nickel) through Cheese Consumption in Iran


Authors: Baseri E 1 , Alimohammadi M* 2 , Nabizadeh Nodehi R 3 , Nazmara Sh4 , Jahed khaniki Gh5 , Mahmoodi B
Journal of Health, Vol.8, No.2, Year. 2017, Page:160-169,
8.

استخراج و اندازه گيري استرهاي فتالات (PAEs) در دوغ


Authors: امين كوهپايه ;مجتبي موذن ; غلامرضا جاهد خانيكي ; سينا دوبرادردان ; نبي شريعتي فر ; مهسا احمدلو ; علي آذري; شاهرخ نظم آرا ; امين كياني; مهدي سالاري
مجله علوم پزشكي مازندران, Year. 1395,
9.

بررسي آگاهي و نگرش زنان خانه دار شهر بهشهر درباره بهداشت و ايمني مواد غذايي


Authors: غلامرضا جاهد خانيکي - فاطمه عموزاد خليلي- آذر محمدي- ناهيده جلالي
پژوهش در بهداشت محیط, Vol.2, No.2, Year. 1395, Page:137-145,
10.

اثر فرآیند کشک سازی صنعتی بر روی باقیمانده آفلاتوکسین M1


Authors: بهادر حاجی محمدی، اسدا.. خسروی، غلامرضا جاهد خانیکی و همکاران
طلوع بهداشت, Vol.14, No.6, Year. 1394, Page:442-452,
11.

بررسی آگاهی و نگرش کارکنان مراکز بهداشت کاشان در باره بهداشت و ایمنی مواد غذایی


Authors: احمد آبادی، همکاران و جاهد خانیکی
نسیم تندرستی, Vol.3, No.3, Year. 1393, Page:1-7,
12.

بررسی میزان سرب و کادمیوم در نانهای تولیدی شهر یزد


Authors: حاجی محمدی، مالی ، جاهد خانیکی و همکاران
طلوع بهداشت, Vol.14, No.4, Year. 1394, Page:36-44,
13.

بررسي انتي اكسيداني عصاره الكلي و ابي انار روي فساد ماهي


Authors: غلامرضا جاهد خانیکی، علی صالحی و همکاران
مجله علوم پزشکی نیشابور, Vol.3, No.2, Year. 1393,
14.

بررسي حضور استرهاي فتالات در نوشابه ‌هاي كربناته بطري شده در بطري‌هاي پلي‌اتيلن ترفتالات (PET)


Authors: همکاران و غلامرضا جاهد خانیکی
مهندسی بهداشت محیط, Vol.1, No.2, Year. 1393,
15.

بررسي مقادير فلزات سنگين در تخم مرغ


Authors: سمیه عباسی، غلامرضا جاهد خانیکی و همکاران
بهداشت در عرصه, Vol.3, No.1, Year. 1393,
16.

اثر انواع روش پخت و حرارت بر ميزان باقيمانده نيتريت در سوسيس


Authors: حمدقاسم سليماني، پیمان قجربیگی، مریم جوادی، غلامرضا جاهد، اصغر محمدپور و اشرف حاج حسینی
مجله علمی دانشگاه علوم پزشكي قزوين, Vol.19, No.4, Year. 1394, Page:42-46,
17.

بهداشت و راههای آلودگی نان


Authors: غلامرضا جاهد- مریم منصوری
سلامت, Vol.493, No.1, Year. 1393, Page:22,
Download
18.

غذای سوخاری سرطانزاست


Authors: غلامرضا جاهد- مریم منصوری
سلامت, No.514, Year. 1394, Page:18,
Download
19.

تاثير بخار آب و نانوسيل برحذف الودگي ميكروبي از دستگاههاي توليد بستني


Authors: غلامرضا جاهد خانیکی، رامین نبی زاده، اکبر شیخ زاده، مجید عرب عامری، مهدی میرزایی، ملیحه فلاح و طیبه جواهری
دانش و تندرستی, Vol.10, No.1, Year. 1394, Page:25-30,
20.

مطالعه بافت شناسي فرآورده هاي گوشتي حرارت ديده از نظر وجود بافتهاي غير مجاز و ارتباط آن با ميزان كلاژن و هيدروكسي پرولين فراورده


Authors: معصومه فکری، هدایت حسینی، سهیل اسکندری، غلامرضا جاهد و مسعود ادیب
علوم و صنايع غذايي, Vol.41, No.10, Year. 1392, Page:107-117,
21.

مطالعه تجربي تاثير روش هاي پخت بر پايداري باقيمانده تيل مايكوزين در گوشت مرغ


Authors: علي حشمتي ،جميله سالار آملي،ابوالفضل كامكار، جلال حسن ، غلامرضا جاهد خانيكي
مجله تحقيقات دامپزشكي (Journal of Veterinary Research) , Vol.69, No.3, Year. 1393, Page:283-290,
22.

تاثير عمليات سرخ كردن عميق بر باقيمانده تايلوزين در گوشت


Authors: علی حشمتی، ابوالفضل کامکار، جمیله سالار آملی، حسن جلال، غلامرضا جاهد خانیکی
علوم وصنايع غذايي ايران, Vol.46, No.12, Year. 1394, Page:61-72,
23.

چگونه يخ مواد فريزري را باز کنيم؟


Authors: دکتر غلامرضا جاهد
هفته نامه زندگی مثبت, Vol.1, No.148, Year. 1391, Page:164,
Download
24.

بكارگيري سيستم حصپ (HACCP) در تصفيه آب آشاميدني


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي- مختار مهدوي
ماهنامه مهرآب, No.57, Year. 1388, Page:46-49,
25.

خطرات و نقاط كنترل بحراني در سيستم هاي تصفيه و ذخيره سازي آب در منازل


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي - مسعود بينش فرهمند- ليلا شكر گذار
ماهنامه مهرآب, No.55, Year. 1387, Page:38-41,
26.

مروري بر روش هاي شيرين سازي آب هاي شور و لب شور


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي- مختار مهدوي
ماهنامه مهرآب, No.52, Year. 1387, Page:38-40,
27.

ورود فتالات ها به آب آشاميدني و اثرات بهداشتي آنها


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي
ماهنامه مهرآب, No.48, Year. 1387, Number of Page:22-25
28.

حدت و خطر ناشي از آلودگي آب آشاميدني به باكتري هاي HPC در گروه هاي انساني


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي - ثريا زارعي
ماهنامه مهرآب, No.45, Year. 1386, Number of Page:25-28
29.

بررسي آگاهي و نگرش زنان روستایی در زمینه مواد زائد جامد


Authors: حافظ گلستانی فر، غلامرضا جاهد، بهزاد هیبتی، علی دارابی
ارمغان دانش, Vol.15, No.1, Year. 1389, Page:38-39,
30.

ارزيابي ظرفيت آنتي اكسيداني و ضد التهابی عصاره الكي بابونه ، توت، ختمی ،گل گاوزبان و رزماری


Authors: پريسا صديق آرا ، عباس برين ، غلامرضا جاهد ، فاطمه فرجادمند
دانش و تندرستي, Vol.8, No.1, Year. 1392, Page:31-34,
31.

تاثير دو روش پخت آب پز و مايكروويو بر باقيمانده آنتي بيوتيك تايلوزين در گوشت مرغ


Authors: علي حشمتي ، ابوالفضل کامکار، جمیله سالار آملی، جلال حسن، غلامرضا جاهد خانیکی
علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران , Vol.8, No.1, Year. 1392, Page:231-240,
32.

بررسي آگاهي و نگرش سربازان وظيفه پادگان مالك اشتر اراك در زمينه بهداشت و ايمني مواد غذايي


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي ، حافظ گلستاني فر، مهدي وثوقي ،و...
بهداشت مواد غذايي , Vol.2, No.2, Year. 1391, Page:91-98,
33.

مطالعه همبرگرهاي توليد صنعتي حاوي 30 و 60 درصد گوشت از نظر وجود بافت هاي غير مجاز به روش هيستولو‍ي و تعيين ارتباط آن با شاخص هاي شيميايي وابسته به بافت پيوندي گوشت


Authors: مهدیه عباسی، هدایت حسینی، غلامرضا جاهد خانیکی، مسعود ادیب مرادی، سهیل اسکندری
علوم تغذيه و صنايع غذايي ايران, Vol.7, No.5, Year. 1391, Page:311-318,
34.

بررسي سطح آگاهي و نگرش دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي تهران در زمينه اقدامات بهداشتي در شرايط اضطراري


Authors: مهدي وثوقي، غلامرضا جاهد خانيكي ، مرضيه عسگري، قادر درگاهي ، حافظ گلستاني فر ، ..
فصلنامه علمي امداد و نجات, Vol.4, No.2, Year. 1391, Page:42-53,
35.

تعیین میزان دی اتیل هگزیل فتالئات موجود در وسایل مورد استفاده در همودیالیز


Authors: مهدوی، جاهد خانیکی، یونسیان، رجلائی، نظم آرا، علی نقی، راستکاری، جباری و...
دانش و تندرستي, Vol.7, No.2, Year. 1391, Page:40-43,
36.

بررسي مقدار آنتيموان و كبالت وارد شده از ظروف پت به آب هاي بسته بندي شده


Authors: علیمحمدی، مولایی، نبی زاده، جاهد، رضایی و ....
سلامت و محيط, Vol.5, No.2, Year. 1391, Page:225-239,
37.

بررسي خصوصيات فيزيكوشيميايي عسلهاي عرضه شده در شهر تهران


Authors: ابوالفضل كامكار ، غلامرضا جاهد خانيكي، محمد امين گلستاني، محمد مهدي ضيغم منفرد
نشريه دامپزشكي (پژوهش و سازندگي), Vol.95, No.2, Year. 1391, Page:10-17,
38.

بررسي آگاهي و نگرش دانشجويان دانشگاه علوم پزشكي تهران در ارتباط با بهداشت و ايمني موادغذايي


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي، گلستانی فر، قدسی، محمدی
سلامت و پژوهش, Vol.2, No.1, Year. 1391, Page:72-79,
39.

بررسي كارايي پرتوتابي فرابنفش در غير فعال سازي نماتودهاي آزاد زي آب


Authors: دهقانی، زارعی، محوی، جاهد خانیکی، کیا
سلامت و محيط, Vol.4, No.4, Year. 1390, Page:419-426,
40.

بررسی سمیت محلول رنگ زدای آلی اسید با استفاده از آزمون زیستی دافنیا مگنیا


Authors: دهقانی، ناصری، مهدوی ، محوی، ندافی ، جاهد خانیکی
علوم و فناوري رنگ, Vol.5, No.5, Year. 1390, Page:285-290,
41.

بررسي كمي و كيفي تركيبات فنلي و فعاليت آنتي اكسيداني گياه علف هيضه


Authors: شریعتی فر نبی،ابوالفضل كامكار ، محمد رضا شمس، علي ميثاقي، امير حسين جمشيدي، Send One Level Up غلامرضا جاهد خانيكي
افق دانش, Vol.17, No.4, Year. 1390, Page:35-41,
42.

بررسي ميزان باقيمانده سم اكسي ديمتون متيل در خيار و گوجه فرنگي گلخانه اي در استان چهار محال و بختياري


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي ، عبدالمجيد فدايي، مهربان صادقي ، گشتاسب مردانی
دانشگاه علوم پزشكي شهر كرد , Vol.13, No.4, Year. 1390, Page:9-17,
43.

بررسي مقادير نيترات در تعدادي از آبهاي بطري شده شهر تهران


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي، مختار مهدوي ،آ ذر قصري و سعيده سعيدنيا
سلامت و محیط, Vol.1, No.1, Year. 1387, Page:45-50,
44.

بررسي ميزان هيستامين در كنسروهاي ماهي تن عرضه شده در شهر تهران


Authors: کامکار ا، جاهد، غ، باهنر، ع
Pajouhesh & Sazandeg, Vol.79, No.2, Year. 1387, Page:102-106,
45.

برر سي آگاهي و نگرش متصديان نانوايي ها ي شهرستان اسلامشهر درخصوص اثرات بكارگيري جوش شيرين در پخت نان.


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي، مسعود يونسيانو قربانعلي پاسبان
فصلنامه طلوع بهداشت , Vol.6, No.1, Year. 1386, Page:43-35. ,
46.

بررسي حذف جوش شيرين از نان هاي پهن ايراني در نانوايي هاي شهرستان اسلامشهر در سال 1384،


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي، مسعود يونسيان، فروغ واعظي ، رامين نبي زاده و قربانعلي پاسبان
فصلنامه طلوع بهداشت , Vol.5, No.1, Year. 1385, Page:31-21.,
47.

آفلاتوكسين M1 و پنيرهاي سفيد ايراني


Authors: كامكار، ابوالفضل، جاهد خانيكي ، غلامرضا و حسيني، هدايت
مجله دانشكده دامپزشكي دانشگاه تهران, Vol.61, No.3, Year. 1385,
48.

استفاده از ماهي قزل آلا براي سنجش سميت ناشي از ارسنيك در آب،


Authors: ندافي، كاظم.، نبي زاده، رامين.، يونسيان، مسعود، جاهد، غلامرضا، و بيگي، ايوب
فصلنامه علمي و پژوهشي آب و فاضلاب، , Vol.58, Year. 1385, Page:70-62,
49.

ارزيابي وضعيت بهداشتي مراكزتهيه و توزيع مواد غذايي شهر بم پس از زلزله


Authors: جاهد خانيكي ، غلامرضا و محوي، امير حسين
فصلنامه علمي- پژوهشي علوم و تكنولوژي محيط زيست , Vol.8, No.2, Year. 1385, Page: 69-59,
50.

نوردهر؛ مطالعه هيستولوژي بافت هاي غير مجاز در كالباس هاي حرارت ديده با استفاده از رنگ آميزي تري كروم ماسون.


Authors: جاهد خانيكي ، غلامرضا و ركني، نوردهر؛
فصلنامه علمي- پژوهشي پژهش و سازندگي, Vol.73, Year. 1385, Page: 102-96,
51.

اقدامات بهداشتي در شرايط اضطراري،


Authors: جاهد خانيكي، غلامرضا
فصلنامه بهداشت جهان, Year. 1384, Page:45-40,
52.

بررسي خواص فيزيكو شيميايي عسل توليدي شهر گرمسار در سال 1382


Authors: جاهد خانيكي ، غلامرضا و كامكار، ابوالفضل
فصلنامه علوم و صنايع غذايي ايران, Vol.2, No.1, Year. 1384, Page: 43-35,
53.

آلودگي آب آشاميدني به پركلرات در اثر سوخت موشك و اثرات بهداشتي آن


Authors: غلامرضا جاهد خانيكي، و ثريا زارعي
ماهنامه مهر آب, No.40, Year. 1386, Page:33-32,
54.

بررسي ميزان شيوع استافيلوكوكوس اورئوس كوآگولاز مثبت در شير دريافتي مركز جمع آوري شير شهرستان گرمسار.


Authors: جاهد خانيكي ، غلامرضا ، كامكار، ابوالفضل.و تهراني، امير محمد
مجله دانشكده بهداشت و انستيتو تحقيقات بهداشتي, Vol.3, No.3, Year. 1383, Page:75-67.,
55.

تشخيص هيستولوژيكي سويا در همبر گرهاي خام منجمد ايران


Authors: جاهد خانيكي ، غلامرضا و ركني ، نوردهر
فصلنامه پژوهش و سازندگي, Vol.17, No.1, Year. 1383, Page:71-76,
56.

تشخيص بافتهاي غير مجاز در كالباس هاي حرارت ديده با استفاده از روش بافت شناسي.


Authors: ركني ، نوردهر، جاهد خانيكي ، غلامرضا.و ايرج پوستي
فصلنامه پژوهش و سازندگي, Vol.47, Year. 1379, Page:82-76.,
57.

انواع فساد در ماهي و ميگو و روشهاي تشخيص و كنترل آنها


Authors: جاهد خانيكي ، غلامرضا
فصلنامه پژوهش و سازندگي, No.26, Year. 1374, Page:106-100,
58.

بيماري هاي قلبي در جوجه هاي گوشتي


Authors: دير منيا، غلامرضا و جاهد خانيكي ، غلامرضا
فصلنامه كشاورزي و دام (پژوهش و سازندگي). , Vol.10, Year. 1370, Page:102-104.,
59.

بررسي كيفيت ميكروبي انواع ساندويچ آماده مصرف درمراكز اغذيه فروشي،


Authors: جاهد خانيكي، غلامرضا
فصلنامه بهسازان محيط (در حال چاپ).,

English

1.

Development of Fresh-cut Apple Slices Enriched with Probiotic Strain Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12


Authors: 1 Samane Rahmdel, Gholamreza Jahed-Khaniki, Seyedeh Maryam Abdollahzadeh, 4 Seyed Shahram Shekarforoush and 5 Seyed Mohammad Mazloomi
INTERNATIONAL JOURNAL OF PROBIOTICS AND PREBIOTICS, Vol. 14, Year. 2019, Page: 37–44,
2.

The Comparative amount of acrylamide in the bottom of the pot bread and potato prepared with the most common edible liquid and solid oils


Authors: Behrouz Akbari-Adergani Asghar Ahmadi Gholamreza Jahedkhanki Parisa SadigharaParisa Sadighara
Current Nutrition & Food Science, Vol.15, Year. 2019,
3.

Determining additional risk of carcinogenicity and non-carcinogenicity of heavy metals (lead and arsenic) in raw and as-consumed samples of imported rice in Tehran, Iran


Authors: Ghoochani M1, Dehghani MH2,3, Mehrabi F4, Rahimi Fard N5, Alimohammadi M4, Jahed Khaniki G4, Nabizadeh Nodehi R4.
Environmental Science and Pollution Research, Vol.26, No.23, Year. 2019, Page::24190-24197,
4.

Application of cultivable lactic acid bacteria isolated from Iranian traditional dairy products for the production of liquid and dried kashks


Authors: Maryam Jafaria , Mohammad Rezaeia,b , Hamid Reza Gheisaric,1 , Khadijeh Abharid , Gholamreza Jahed Khanikia,∗ , Negin Noorib , Amin Mousavi Khaneghah
LWT - Food Science and Technology, Vol.116, Year. 2019, Page:108519,
5.

Surveillance on natural and artificial dyes in traditional rock candies (Nabat) distributed in Tehran


Authors: Zahra SadeghiNabi ShariatifarNabi ShariatifarGh R Jahed Khaniki Gh R Jahed Khaniki
Current Nutrition & Food Science, Vol.15, Year. 2019,
6.

Influence of postharvest application of chitosan combined with ethanolic extract oInfluence of postharvest application of chitosan combined with ethanolic extract of liquorice on shelflife of apple fruitf liquorice on shelflife of apple fruit


Authors: Samira Madanipour1 & Mahmood Alimohammadi1,2,3 & Sassan Rezaie4 & Ramin Nabizadeh1,5 & Gholamreza Jahed Khaniki1 & Mahdi Hadi2 & Mahmood Yousefi1 & Soheila Madihi Bidgoli1 & Samira Yousefzadeh
Journal of Environmental Health Science and Engineering, Year. 2019,
7.

Chemicals and drugs residue in meat and meat products and human health concerns


Authors: Gholamreza Jahed Khaniki *, Ebrahim Molaee Aghaee, Parisa Sadighara
J Food Safe & Hyg;, Vol.4, No.1, Year. 2018,
8.

Evaluation of grocery shopper’s awareness about the requirements of the food labeling in Semnan, Iran


Authors: Gholamreza Jahed Khaniki, Ebrahim Molaee Aghaee, Najmeh Ebrahimi*, Samaneh Nabizadeh, Naiema Vakili Saatloo, Mahmood Alizadehsani
J Food Safe & Hyg, Vol.4, No.1, Year. 2018,
9.

The Assessment of Physical and Microbial Properties of Traditional Fruit Leathers in Tehran


Authors: Payam Safaei 1, *, Zahra Sadeghi 2 and Gholamreza Jahed Khaniki
Jundishapur J Health Sci. , Vol.11, No.1, Year. 2019,
10.

Effect of sodium bicarbonate residue on some characteristics of processed meat products


Authors: Behrouz Akbari-adergani a , Neda Sallakb , Gholamreza Jahed khanikib , Noushin Rastkarib , and Parisa Sadighara
Foods and Raw Materials, Vol.6, No.2, Year. 2018,
11.

Reduction of Aflatoxin M1 during Production of Kashk, a Traditional Iranian Dairy Product


Authors: S. Mason1 , S. Arjmandtalab2 , B. Hajimohammadi3,4, M.H. Ehrampoush4,5 A. Khosravi Arsanjani3* , G.H. Jahed Khaniki6 , A. Rahimzade4 , M. Raeisi7
Journal of Food Quality and Hazards Control , Vol.3, Year. 2016, Page:10-14,
12.

Data on prevalence of additive colors in local food and beverage products, Tehran, Iran


Authors: ahar Asadnejad, Ramin Nabizadeh, Abdullah Nazarinia, Gholam Reza Jahed, Mahmood Alimohammadi
Data in Brief, Year. 2018,
13.

Contamination of Cryptosporidium spp. Oocysts in Raw Vegetables Produced in Koya City, Iraq


Authors: H. Sleman Ali , S.N. Mageed , Gh.R. Jahed Khaniki , N. Shariatifar 1 , M. Yunesian 1 , M. Rezaeian 4 , K.Kh. Saleh
Journal of Food Quality and Hazards Control, Vol.5, Year. 2018, Page:89-93,
14.

Heavy metal(oid)s concentration in Tehran supermarket vegetables: carcinogenic and non-carcinogenic health risk assessment


Authors: Mahmood Alimohammadi Masoud Younesian Soheila Madihi-Bidgoli Ramin Nabizadeh Nodehi Gholam Reza Jahed Khaniki Mahdi Hadi Farshid Ghanbari
Toxin Reviews, Year. 2018,
15.

Knowledge, attitude, and practice among food handlers of semi-industrial catering: a cross sectional study at one of the governmental organization in Tehra


Authors: Razeghi FaribaJahed Khaniki GholamrezaNedjat SaharnazShow all 5 authorsYunesian Masoud
Journal of Environmental Health Science and Engineering, Vol.16, No.1, Year. 2018,
16.

The concentration of heavy metals in noodle samples from Iran’s market: probabilistic health risk assessment


Authors: Behrouz Tajdar-oranj1,2 & Nabi Shariatifar1,3 & Mahmood Alimohammadi1 & Leila Peivasteh-roudsari1,2 & Gholamreza Jahed Khaniki1 & Yadolah Fakhri4 & Amin Mousavi Khaneghah
Environmental Science and Pollution Research, Vol.25, Year. 2018, Page:30928–30937,
17.

Effects of chitosan coatings incorporating with free or nanoencapsulated Satureja plant essential oil on quality characteristics of lamb meat


Authors: Mahdieh Pabast a , Nabi Shariatifar a, * , Sara Beikzadeh b , Gholamreza Jahed
Food Control, Vol.91, Year. 2018, Page:185-192,
18.

Multi-walled carbon nanotubes modified with iron oxide and silver nanoparticles (MWCNT-Fe3O4/ Ag) as a novel adsorbent for determining PAEs in carbonated soft drinks usinMulti-walled carbon nanotubes modified with iron oxide and silver nanoparticles (MWCNT


Authors: Mojtaba Moazzen a , Amin Mousavi Khaneghah b , Nabi Shariatifar a , Mahsa Ahmadloo c , Ismail Es d , Abbas Norouzian Baghani e,a , Saeed Yousefinejad f , Mahmood Alimohammadi a , Ali Azari i , Sina Dobaradaran g , Noushin Rastkari h , Shahrokh Nazmara a, *, Mahdieh Delikhoon f , GholamReza Jahed Khaniki
Arabian Journal of Chemistry, Year. 2018,
19.

Method development for determination of migrated phthalate acid esters from polyethylene terephthalate (PET) packaging into traditional Iranian drinking beverage (Doogh) samples: a novel approach of MSPE-GC/MS technique


Authors: Amin Kiani1 & Mahsa Ahmadloo2 & Nabi Shariatifar 3 & Mojtaba Moazzen3 & Abbas Norouzian Baghani4 & GholamReza Jahed Khaniki3 & Ali Taghinezhad5 & Amin Kouhpayeh6 & Amin Mousavi Khaneghah7 & Peyman Ghajarbeygi
Environmental Science and Pollution Research, Year. 2018,
20.

CONCENTRATIONS OF CHROMIUM, CADMIUM AND NICKEL IN TWO CONSUMED FISH SPECIES OF PERSIAN GULF, IRAN


Authors: Ali Koolivand1, Amir Ali Koolivand1, Amir Hossein Mahvi2,3, Gholam Reza Jahed4, Ahmad Reza Yari
Environmental Engineering and Management Journal, Vol.16, No.7, Year. 2017, Page:1637-1642,
21.

The inhibitory effect of lactic acid bacteria on aflatoxin production and expression of aflR gene in Aspergillus parasiticus


Authors: Rooholla Ghanbari1 | Ebrahim Molaee Aghaee1 | Sassan Rezaie2 | Gholamreza Jahed Khaniki1 | Mahmoud Alimohammadi3 | Mina Soleimani1 | Fatemeh Noorbakhsh
Journal of Food safety, Year. 2017,
22.

Investigation of the Hepatic Effects of Stevioside on Chicken Embryo Method


Authors: Parisa Sadighara,1, * Mahadi Jahanbakhsh,1 Atefeh Araghi,2 Gholamreza Jahed Khaniki,1 and Nabi Sharieatifar
Jundishapur J Nat Pharm Prod. , Vol.12, No.3, Year. 2017,
23.

Determination of Heavy Metals through Inductively Coupled Plasma-Optical Emission Spectrometry (ICP-OES) in Iranian Cheese and Their Potential Health Risks to the Adult Consumer


Authors: Elham Baseri1 , Mahmood Alimohammadi , Ramin Nabizadeh Nodehi2 , Shahrokh Nazmara2 , Gholamreza Jahed khaniki1 , Mohamad Es'haghi Gorji1
Iranian Journal of Health, Safety & Environment, Vol.5, No.1, Year. 2017, Page:926-933,
24.

Determination of phthalate acid esters (PAEs) in carbonated soft drinks with MSPE/GC–MS method


Authors: Mojtaba Moazzen, Amir Hossein Mahvi, Nabi Shariatifar, Gholamreza Jahed Khaniki, Shahrokh Nazmara, Mahmood Alimohammadi, Reza Ahmadkhaniha, Noushin Rastkari, Mahsa Ahmadloo, Arash Akbarzadeh, Sina Dobaradaran & Abbas Norouzian Baghani
Toxin Reviews, Vol.20, No.1, Year. 2017, Page:1-10,
25.

EFFICACY OF NANOSIL (HYDROGEN PEROXIDE-SILVER ION) AND PERACETIC ACID ON REDUCTION OF ESCHERICHIA COLI O157:H7 AND SALMONELLA ENTRITIDIS IN RAW VEGETABLES


Authors: Rahman Barikgugjlu , Gholamreza Jahed Khaniki , Ramin Nabizadeh Nodehi , Mahmood Alimohammadi , Seyed Mohammad Mousavi
Annals. Food Science and Technology, Vol.17, No.2, Year. 2016, Page:333-339,
26.

Mineral composition, physico-chemical properties and fatty acids profile of Prunus armeniaca apricot seed oil


Authors: Nabi Shariatifar , Issa Mohammad Pourfard, Gh R Jahed Khaniki, Amir Sasan Mozaffari Nejad
Asian Journal Of Chemistry, Vol.29, No.9, Year. 2017, Page:2011-2015,
27.

Simultaneous Determination of Residue from 58 Pesticides in the Wheat Flour Consumed in Tehran, Iran by GC/MS


Authors: Mohammad Rezaei , Nabi Shariatifar , Shahram Shoeibi , Maryam Amir Ahmadi and Gholamreza Jahed Khaniki
Iranian Journal of Pharmaceutical Research , Vol.16, No.3, Year. 2017, Page:1050-1060,
28.

Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Shell and Kernel of Roasted Sunflower Seeds


Authors: Behrouz Akbari-adergani, Toran Khaki , Gholamreza Jahed , Reza Ahmadkhaniha , Sadegh Rezapour , Parisa Sadighara
Journal of Pharmaceutical Sciences and Research, Vol.9, No.6, Year. 2017, Page:994-996,
29.

MIGRATION OF HEAVY METALS INTO WATER AND LEMON JUICE STORED IN CAST IRON CONTAINERS


Authors: Gholamreza Jahed Khaniki , Reza Khosravi , Shahrokh Nazmara , Abbas Rahimi Foroushani
Annals Food Science, Vol.17, No.1, Year. 2016, Page:394-403,
30.

Aflatoxin M1 contamination of cow’s raw milk in different seasons from Qazvin province, Iran


Authors: P e y m a n G h a j a r b e y g i , M a r z i y e h P a l i z b a n , R a z z a g h M a h m o u d i , G h o l a m r e z a J a h e d K h a n i k i , B a b a k P a k b i n
Journal of Biology and Today's World, Vol.5, No.10, Year. 2016, Page:173-176,
31.

Microbial Evaluation of Cooked Foods Served in the Central Restaurant of Tehran University of Medical Sciences in Winter and Summer 2015


Authors: Ali Salehi , Gholamreza jahedkhaniki , Kaveh S hoghi , Daryoush sanaei , Ehsan haghi
Iranian Journal of Health, Safety & Environment, Vol.3, No.4, Year. 2016, Page:618-622,
32.

Assessment of Female Student’s Satisfaction with the Quality of Food And Environmental Health at Food Services in Tehran University of Medical


Authors: Gholamreza Jahed Khaniki , Sara Yavari , Abbas Rahimi Foroushani , Mohammad Rezaei
Iranian Journal of Health, Safety & Environment, Vol.3, No.3, Year. 2016, Page:548-554,
33.

Adsorptive removal of endocrine disrupting bisphenol A from aqueous solution using chitosan


Authors: Mohammad Hadi Dehghani , Mohammad Ghadermazi , Amit Bhatnagar , Parisa Sadighara , Gholamreza Jahed-Khaniki , Behzad Heibati, Gordon McKay
Journal of Environmental Chemical Engineering, Vol.4, Year. 2016, Page:2647-2655,
34.

Reduction of Aflatoxin M 1 during Production of Kashk, a Traditional Iranian Dairy Product


Authors: S. Mason , S. Arjmandtalab , B. Hajimohammadi , M.H. Ehrampoush A. Khosravi Arsanjani , G.H. Jahed Khaniki , A. Rahimzade , M. Raeisi
Journal of Food Quality and Hazards Control, Vol.3, No.1, Year. 2016, Page:10-14,
35.

Spectrophotometric method for quantification of flavonoids in olive oil


Authors: Gh.Jahed Khaniki et al.
JFSH, Vol.1, No.2, Year. 2015,
37.

COMPARISON OF CHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL CHARACTERISTICS BETWEEN TRADITIONAL AND INDUSTRIAL KASHKS IN


Authors: Gh.Jahed Khaniki et al.
Annals. Food Science and Technology, Vol.16, No.2, Year. 2015,
39.

Determination of Heavy Metals in Apricot and Almond Oils


Authors: Issa Mohammadpourfard Nabi Shariatifar Gholam Reza Jahed-Khaniki Eayob Ebadi-Fathabad
Iranian Journal of Health Sciences, Vol.3, No.1, Year. 2015, Page:18-24,
40.

Antifungal Effects of Ozonated Water on Aspergillus parasiticus: A New Approach to Prevent Wheat Contamination


Authors: M. Mohammadi Kouchesfahani, M. Alimohammadi, G. Jahed Khaniki, R. Nabizadeh Nodehi, Z. Aghamohseni, M. Moazeni and S. Rezaie
Journal of Food Safety, Vol.35, No.1, Year. 2015,
41.

Applicability of species-specific polymerase chain reaction for fraud identification in raw ground meat commercially sold in Iran


Authors: Seyed Mohammad Mousavi , Gholamreza Jahed Khaniki , Soheyl Eskandari b, Maryam Rabiei b, Siamak Mirab Samiee c, Mehrangiz Mehdizadeh
JFCA, Vol.40, No.1, Year. 2015, Page:47-51,
42.

Effects of Environmental Conditions on Growth and Permanence of Pseudomonas aeruginosa in Bottled Water


Authors: Gholam Reza JAHED KHANIKI, Ebrahim MOLAEE AGHAEE, Mahmoud ALIMOHAMMADI, Mohammad Hadi DEHGHANI
Journal of Applied Biological Sciences, Vol.8, No.2, Year. 2014, Page:91-95,
43.

Effects of storage time and temperature on the antimony and some trace element release from polyethylene terephthalate (PET) into the bottled drinking wate


Authors: Ebrahim Molaee Aghaee, Mahmood Alimohammadi, Ramin Nabizadeh, Gholamreza Jahed khaniki, Simin Naseri, Amir Hossein Mahvi, Kamyar Yaghmaeian,Hassan Aslani, Shahrokh Nazmara, Babak Mahmoudi, Maryan Ghani,
Journal of Environmental Health Science and Engineering, Vol.12, Year. 2014, Page:133,
44.

Evaluation of the antibacterial activity of essential oil and aqueous and ethanolic extracts of Quercus infectoria leaves on food-borne pathogenic bacteria


Authors: Nabi Shariatifar, Ayub Ebadi Fathabad, Gholamreza Jahed Khaniki and Hassan Gandomi
International Journal of Pharma Sciences and Research (IJPSR), Vol.5, No.10, Year. 2014, Page:709-714,
45.

Stabilization of Soybean oil by Rosmarinus officinalis L. extracts during accelerated storage


Authors: Nabi Shariatifar, Gholam Reza Jahed, Fahimeh Tooryan, Mohammad Rezaei
International Journal of PharmTech Research, Vol.6, No.5, Year. 2014, Page:-17301724,
46.

The evaluation of Zataria multiflora Boiss. essential oil effect on biogenic amines formation and microbiological profile in Gouda cheese


Authors: Mohamad Es'haghi Gorji, Negin Noori, Ramin Nabizadeh Nodehi, Gholamreza Jahed Khaniki, Noushin Rastkari and Mahmood Alimohammadi
Letters in Microbiology, Year. 2014,
47.

Determination of phytic acid content in different types of bread and dough consumed in Yazd, Iran


Authors: M.H. Mosaddegh Mehrjardi , A. Dehghani , G.R. Jahed Khaniki , F. Shah Hosseini , B. Hajimohammadi , N. Nazary
Journal of Food Quality and Hazards Control, Vol.1, No.1, Year. 2014, Page:29-31,
48.

Effect of Bisphenol A on the quality characteristics of meat in a chicken embryo model


Authors: Parsia Sadighara, Gh. R. Jahed Khaniki
Science International, Vol.1, No.11, Year. 2013, Page:375-378,
49.

Environmental health assessment of primary schools in Norabad Mamasani City (Fars Province) in 2012


Authors: Gholamreza Jahed Khaniki1 Nasrin Dehghan2 Mohammad Hadi Dehghani2
Iranian journal of health sciences, Vol.2, No.1, Year. 2014, Page:68-71,
50.

Microbial Evaluation of Fresh, Minimally-processed Vegetables and Bagged Sprouts from Chain Supermarkets


Authors: Maryam Zare Jeddi1, Masud Yunesian1,2, Mohamad Es’haghi Gorji1, Negin Noori3, Mohammad Reza Pourmand4, Gholam Reza Jahed Khaniki
(Journal of Health, population and Nutrition (JHPN, Vol.32, No.3, Year. 2014, Page:391-399,
51.

A Survey of a Cholera Epidemic in Aran va Bidgol City in Summer 2011


Authors: Maryam Ahmadabadi Arani,Gholamreza Jahed Khaniki, Alireza Moallemi2, Mohammad Sabahibidgoli3 Nabi Shariatifar1 Masoud Ghaffarian
Iranian journal of health sciences, Vol.2, No.2, Year. 2014, Page:19-24,
52.

THE INFLUENCE OF WATER OZONATION IN WHEAT TEMPERING ON REDUCTION OF ASPERGILLUS PARASITICUS GROWTH


Authors: Kouchesfahani, Matin Mohammadi; Rezaie, Sasan; Alimohammadi, Mahmood; Khaniki, Gholamreza Jahed; Nodehi, Ramin Nabizadeh; Aghamohseni, Zeinab
Jundishapur Journal of Microbiology, Vol. Special Edition, No.2, Year. 2014, Page:19,
53.

Evaluation of COD Determination by ISO, 6060 Method, Comparing with Standard Method (5220, B)


Authors: Mahvi H, Bazrafshan E, Jahed Gh.R
Pakistan Journal of Biological Sciences, Vol.8, No.6, Year. 2005, Page:892-894,
54.

Determination of aluminum and zinc in Iranian consumed tea.


Authors: Moghaddam MA, Mahvi AH, Asgari AR, Yonesian M, Jahed Gh, Nazmara Sh.
Environ Monit Assess, Vol.144, No.1-3, Year. 2007, Page:23-30,
55.

Using irradiation treatment for reduction of anaerobic bacteria from a wastewater treatment plant


Authors: MH Dehghani, GR Jahed, AR Mesdaghinia
Environmental Technology, Vol.29, No.11, Year. 2008, Page:1145-1148,
56.

Investigation and evaluation of ultrasound reactor for reduction of fungi from sewage


Authors: Mohammad Hadi Dehghani, Amir Hossein Mahvi, Gholam Reza Jahed, Razieh Sheikhi
Journal of Zhejiang University SCIENCE B, Vol.8, No.7, Year. 2007, Page:493-497,
57.

Regional distribution pattern of groundwater heavy metals resulting from agricultural activities


Authors: J. Nouri, A. H. Mahvi, G. R. Jahed, A. A. Babaei
Environmental Geology, Vol.55, No.6, Year. 2008, Page:1337-1343,
58.

Prevalence of Hydatidosis in slaughtered herbivores in Khomein, Markazi province, Central Part of Iran


Authors: Mehdi Pareviz , Mohammad Rezaei , Nabi Shariatifar, Hessam Akberin , Gholam Reza Jahed Khaniki , Issa Mohammadpour
Iranian Journal of Health Sciences, Vol.1, No.2, Year. 2013, Page:83-88,
59.

Optimization of carotenoids extraction from Penaeus semisulcatus shrimp wastes


Authors: Gholamreza jahed Khaniki, Parisa Sadighara, Ramin Nabizadeh Nodehi, Mahmood Alimohammadi, Naiema Vakili Saatloo
Journal of Coastal Life Medicine, Vol.1, No.2, Year. 2013, Page:96-98,
60.

Liver condemnation and economic losses due to parasitic infections in slaughtered animals in Iran


Authors: Jahed Khaniki GHR, Kia EB, Raei M
Journal of Parasitic Disease, Vol.37, No.2, Year. 2013, Page:240-242,
61.

Optimization of Extraction of Carotenoids from Shrimp Waste


Authors: Maryam Zare Jeddi, Golamreza Jahed Khaniki and Parisa Sadighara
Global Veterinaria, Vol.10, No.6, Year. 2013, Page:636-637,
62.

EVALUATION OF FOOD COLOR CONSUMPTION AND DETERMINING COLOR TYPE BY THIN LAYER CHROMATOGRAPHY


Authors: Fereshteh Farzianpour, Gholamreza Jahed Khaniki, Masoud Younesian, إBahman Banaei Ghahferkhi, 5Mehraban Sadeghi and Shayan Hosseini
American Journal of Applied Sciences, Vol.10, No.2, Year. 2013, Page:172-178,
63.

Investigation of Low-Pressure Ultraviolet Radiation on Inactivation of Rhabitidae Nematode from Water


Authors: Mohammad Hadi DEHGHANI, Gholam Reza JAHED , Ahmad ZAREI
Iranian J Publ Health, Vol.42, No.3, Year. 2013, Page:314-319,
64.

Potential Therapeutic Effects of Morus alba Leaf Extract on Modulation Oxidative Damages Induced by Hyperglycemia in Cultured Fetus Fibroblast Cells


Authors: Parisa Sadighara, Amir Moghaddam Jafari, Golamreza Jahed Khaniki, Nabi Shariati, 3Hoda Varaste Moghaddam Saberi and 4Ali Akbar Lotfi
Global Veterinaria, Vol.10, No.1, Year. 2013, Page:35-38,
65.

The antioxidant and Flavonoids contents of Althaea officinalis L. flowers based on their color


Authors: Parisa Sadighara, Soraya Gharibi, Amir Moghadam Jafari, Golamreza Jahed Khaniki, Samira Salari
Avicenna Journal of Phytomedicine, Vol.2, No.3, Year. 2012, Page:113-117,
66.

Compare the Effects of two Educational Methods on the Health Principles Knowledge of Employees in Food Preparation


Authors: Fereshteh Farzianpour, Gholamreza Jahed Khaniki, Farjad Batebi and Masood Yunesian
American J.Applied Sciences , Vol.9, No.10, Year. 2012, Page:1678-1683,
67.

Microbiological quality of drinking water in Shadegan Township, Iran


Authors: Dehghani, MH, Jahed Khaniki GHR, Mohammadi H , et al
Iranica Journal of Energy and Environment , Vol.2, No.3, Year. 2011, Page:286-290,
68.

OCCURRENCE OF AFLATOXIN M1 IN RAW MILK PRODUCED IN ARDEBIL CITY OF IRAN


Authors: Kamkar A, Jahed Khaniki GHR, Alavi A
Iran. J. Environ. Health. Sci. Eng, Vol.8, No.2, Year. 2011, Page:123-128,
69.

ANALYSIS OF TOXIC AND TRACE METAL CONTAMINANTS IN BOTTLED WATER BY USING ATOMIC ABSORPTION SPECTROMETRY


Authors: Jahed Khaniki GHR, Ghaderpoori M, Dehghani MH, Nazmara SH
Food and Environment Safety , Vol.10, Year. 2011, Page:78-83,
70.

Bacteriological Evaluation of Bottled Water from Domestic Brands in Tehran Markets, Iran


Authors: Jahed Khaniki GHR, Zarei A, Kamkar A, Fazlkzadeh M, Ghaderpoori M, Zarei A
World Applied Sciences Journal, Vol.8, No.3, Year. 2010, Page:274-278,
71.

Determination of Fluoride in Bottled Water Sold in Tehran Market, Iran


Authors: Ghaderpoori M, Jahed Khaniki GHR, Dehghani H, Shams M, Zarei A
American-Eurasian journal of agricultural & environmental sciences, Vol.6, No.3, Year. 2009, Page:324-327,
72.

Prevalence of bovine cysticercosis in slaughtered cattle in Iran


Authors: Jahed Khaniki, GHR, Raei, M, Kia E.B, Motavalli A, Selseleh M
Tropical Animal Health and Production , Vol.42, No.2, Year. 2010, Page:141-143,
73.

HACCP application for treatment of drinking water for Germi in Iran


Authors: Jahed Khaniki GHR., Mahdavi M and Mohebbi, M
Journal of Food, Agriculture & Environment, Vol.7, No.2, Year. 2009, Page:709-712,
74.

Concentrations of nitrate and nitrite in groundwater resources of Hamadan Province, Iran


Authors: Jahed Khaniki, Gh.R., Dehghani, M.H., Mahvi, A.H. L. Rafati, F. Tavanafar.
Research Journal of Chemistry and Environment, Vol.12, No.4, Year. 2008, Page:56-58,
75.

Determination of Trace Metal Contaminants in Edible Salts in Tehran (Iran) by Atomic Absorption Spectrophotometry


Authors: Jahed Khaniki, Gh.R., Dehghani, M.H., Mahvi, A.H., and Nazmara, Sh
Journal of Biological; Sciences, Vol.7, No.5, Year. 2007, Page:811-814,
76.

Nutritional assessment of macronutrients in primary school children and its association with anthropometric indices and oral health.


Authors: Pourhashemi, S.J., Ghandehari Motlagh, M., Jahed Khaniki, Gh.R. , and Golestan, B
Pakistan Journal of Nutrition, Vol.6, No.6, Year. 2007, Page:687-692,
77.

Removal of Arsenic (V) from an aquous solution by pretreated waste tea fungal biomass.Iran


Authors: Mamisahebei, M., Jahed Khaniki, Gh.R., Torabian, A, Nasseri , S., and Naddafi, K
J.Environ.Health.Sci.Eng, Vol.4, No.2, Year. 2007, Page:85-92,
78.

Heavy Metals in Edible Green Vegetables Grown Along the Sites of the Zanjanrood River in Zanjan, Iran.


Authors: Eslami, A., Jahed Khaniki, Gh.R. Nurani, M., Mehrasbi, M., Peyda, M., and Azimi, R.
Journal of Biological; Sciences, Vol.7, No.6, Year. 2007, Page:943-948,
79.

Detection of Baking Soda in Iranian Flat Bread by Direct pH metery and Alkalinity Measurement


Authors: Jahed Khaniki, Gh.R. , Vaezi, F., Yunesian, M., Nabizadeh, R., and Paseban, Gh.A
Journal of Applied Sciences, Vol.7, No.22, Year. 2007, Page:3584-3587,
80.

Chemical Contaminants in Milk and Public Health Concerns: A Review


Authors: Jahed Khaniki, Gh.R.
International Journal of Dairy Sciences, Vol.2, No.2, Year. 2007, Page:104-115,
81.

and Intensity of Gingivitis among 6- 10 years old Elementary School Children in Tehran, Iran


Authors: Pourhashemi, S.J., Ghandehari Motlagh, M., and Jahed Khaniki, Gh.R
Journal of Medical Sciences, Vol.7, No.5, Year. 2007, Page:830-834,
82.

Survey of cadmium contents in a type of Iranian rice (Tarom).


Authors: Zazoli, M,.A., Jahed, Gh.R., Bazrafshan, E., Hazrati, M., and Tavakkoli, A
International Journal of Agriculture Research, Vol.1, No.4, Year. 2006, Page:401-405,
83.

Evaluation of USR Technology on the Destruction of HPC Organisms


Authors: Dehghani, M.H., Jahed Khaniki, Gh.R., and Vaezi, F
Pakistan Journal of Biological Sciences, Vol.9, No.11, Year. 2006,
84.

on Removal of Cadmium from Plating Baths Wastewater by Electrochemical Precipitation Method


Authors: Bazrafshan, E., Kord Mostafapoor, F., Zazoli, M.A., Eskandari, Z., and Jahed, G.R.
Pakistan Journal of Biological Sciences, Vol.9, No.11, Year. 2006, Page:2107-2111,
85.

Investigation of dental caries prevalence among 6-12-year-old elementary school children in Andimeshk


Authors: Ghandehari Motlagh, M., Jahed Khaniki, Gh.R., andH.Adiban
Iran.Journal of Medical Sciences, Vol.7, No.1, Year. 2006,
86.

Release of the Phthalate Esters into Water Stored in Plastic Tumblers


Authors: Jahed Khaniki, Gh.R.,Yunesian, M., Naddafi, K., Nouri. J and Ali Mohammadi, M
Journal of Applied Sciences, Vol.6, No.12, Year. 2006, Page:2666-2669,
87.

Investigation of Heavy metals in Ground water


Authors: Nouri, J., Mahvi, A.H., Babaei, A.A., Jahed, G.R., and Ahmad Pour, E
Pakistan Journal of Biological Sciences, Vol.9, No.3, Year. 2006, Page:377-384,
88.

Detection of Sarcocystis cysts in meat supplied for hamburger in Iran by histological method.


Authors: Jahed Khaniki, Gh.R., and Kia, E.B
Journal of Medical Sciences, Vol.6, No.1, Year. 2006, Page:18-21,
89.

Mercury Contamination in Fish and Public Health Aspects: A review


Authors: Jahed Khaniki, Gh.R., Alli, I., Nowroozi,E, and Nabizadeh,R
Pakistan Journal of Nutrition, Vol.4, No.5, Year. 2005, Page:276-281,
90.

Determination of Zinc Contents in Iranian Flat Breads


Authors: Jahed Khaniki, Gh.R
Pakistan Journal of Nutrition, Vol.4, No.5, Year. 2005, Page:294-297,
91.

Trace metal contaminants in Iranian flat breads


Authors: Jahed Khaniki, Gh.R., Yunesian, M., Mahvi, A.H., and Nazmara, Sh
Journal of Agriculture & Social Sciences,, Vol.1, No.4, Year. 2005, Page:301-303,
92.

Cadmium and Lead contents in rice (Oryza sativa) in the north of Iran


Authors: Jahed Khaniki, Gh.R., and Zazoli, M.A
International Journal of Agriculture & Biology, Vol.7, No.6, Year. 2005, Page:1026–1029,

Abstracts and Presentations

Farsi

1.

تاثير عمليات سرخ كردن عميق بر باقيمانده تايلوزين در گوشت


Type : خلاصه, Journal: علوم وصنايع غذايي ايران, Volume: 46, Issue: 12, others,
2.

ررسی فراوانی قارچی در حمام خوابگاه های سوئیتی و سالنی دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1391


شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
Location: تبریز,
Date: مهر 92-مهر 92
Authors: غلامرضا جاهد خانیکی ، فرهاد احمدی ، صادق نیازی2، پیمان کاسب2
Type : Poster, others,
3.

بررسی توانایی ازن در کاهش میزان آفلاتوکسین گندم


شانزدهمین همایش ملی بهداشت محیط ایران
Location: تبریز,
Date: مهر 92-مهر 92
Authors: متین محمدی کوچصفهانی1، ساسان رضایی2، محمود علیمحمدی3، غلامرضا جاهد خانیکی 4، رامین نبی زاده نودهی5، زینب آقامحسنی 6
Type : خلاصه, others,
4.

رشد و بقاي سودوموناس آئروژينوزا در آب بطري شده در دماهاي مختلف،


اولين كنگره ملي علوم و فناوريهاي نوين كشاورزي
Location: زنجان,
Date: 1390-1390Type : Poster, others,
5.

پركلرات به عنوان يك آلاينده زيست محيطي در آب و مواد غذايي و اثرات بهداشتي و زيست محيطي آن


دوازدهمیین همایش بهداشت محیط
Location: تهران,
Date: 1388-
Authors: مهدي كارگر و غلامرضا جاهد خانيكي
Type : Poster Presentaion & Abstract, Journal: دانشگاه علوم پزشكي شهید بهشتی, Lecturer,
6.

Evaluation of aflatoxin M1 in milk and milk products


7th Iranian Nutrition Congress
Location: Rasht- Iran,
2002
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R
Type : Abstract, Lecturer,
7.

A model for application of HACCP system in production of Iranian white cheese stored in salt brine


8th National Congress on Environmental Health
Location: Tehran, I.R.Iran,
8-10 November, 2
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R.
Type : Abstract, Lecturer,
8.

A survey on utilization of unpermitted tissues in production of consumption hamburger of Garmsar city in 2002


National Congress on Food Hygiene and Safety
Location: Yazd, I.R.Iran,
21-23 December,
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R., Kamkar, A., and Fathi, A
Type : Abstract, Lecturer,
9.

A survey on operation of Islamshahr bakeris incumbents in utilization of sodium bicarbonate in bread preparation in 2004


National Congress on Food Hygiene and Safety
Location: Yazd, I.R.Iran,
21-23 December,2
Authors: Paseban, A., Jahed Khaniki,Gh.R., and Yunesian, M.
Type : Abstract, Lecturer,
10.

Improving of food quality and export development of agriculture products


14th National Iranian Congress of Food Industry
Location: Tehran, Iran,
. 2003
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R
Type : Abstract, Lecturer,
11.

The role of food safety in consumption of meat and meat products


The first national congress on slaughter
Location: Tehran-Iran ,
1999
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R.
Type : Abstract, Lecturer,
12.

A practical procedure for using of HACCP system in hamburger production


National Iranian Congress of Food Industry
Location: Tehran, Iran,
.2002
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R.
Type : Abstract, Lecturer,
13.

Histological methods survey for detection of unpermitted tissues in heated meat products


The First National congress on Food Hygiene.
Location: Tehran, Iran,
2002
Authors: Jahed Khaniki, Gh. R., and Rokni, N
Type : Abstract, Lecturer,
14.

Prevalence of Staphylococcus aureus in raw cows milk in Garmsar City


The First National congress on Food Hygiene
Location: Tehran, Iran,
22-25 Feb-2000
Authors: Jahed Khaniki, Gh. R., and Rokni, N
Type : Abstract, Lecturer,

English

1.

A Survey of a Cholera Epidemic in Aran va Bidgol City in Summer 2011



Authors: Maryam Ahmadabadi Arani, Gholamreza Jahed Khaniki, Alireza Moallemi2, Mohammad Sabahibidgoli3 Nabi Shariatifar1 Masoud Ghaffarian
Type : خلاصه, Journal: Iranian journal of health sciences, No: 2, Volume: 2, Issue: 2, Lecturer,
2.

DETERMINATION OF FLUORIDE IN BOTTLED WATER SOLD IN TEHRAN MARKETS, IRAN


1st International Congress on Food Technology
Location: Antalya / Turkey,
Date: November 03-06, 2010-November 03-06, 2010
Authors: G. R. Jahed Khaniki*, M. Ghaderpoori, M. H. Dehghani, M. Shams, A. Zarei
Type : Poster, Journal: Proceeding of 1st International Congress on Food Technology, No: P724, others,
3.

BACTERIAL QUALITY OF BOTTLED WATER FROM DOMESTIC BRANDS IN TEHRAN MARKET, IRAN


1st International Congress on Food Technology
Location: Antalya / Turkey,
Date: 2010-November 03-November 06
Authors: G. R. Jahed Khaniki*1, A. Zarei1, A. Kamkar2, M. Fazlzadehdavil1, M. Ghaderpoor1, A. Zarei1
Type : Abstract, Journal: Procedding of 1st International Congress on Food Technology, Issue: P322, others,
4.

The utilization of cereals and whole grain foods in human diet and their role in prevention of diseases


12th International ICC Cereal and Bread Congress
Location: Austria,
Date: 2004, 24 May- 2004, 26 May
Authors: G.H.R Jahed Khaniki
Type : Abstract, Journal: Using Cereal Science and Technology for the Benefit of Consumers:Book, Issue: 550, others,
5.

Release of the Phthalate Esters into Water Stored in Plastic Tumblers


6th AFMC International Medicinal Chemistry Symposium
Location: Istanbul, Turkey,
8-11 July, 2007
Authors: Gh. R. Jahed Khaniki, M. Yunesian, K. Naddafi, J. Nouri, M.A. Mohammadi
Type : Poster, Lecturer,
6.

A Survey of the Prevalence of Coagulative – Positive Staphylococcus aureus in Received Milk by Milk Collecting Center of Garmsar


XVII EIA World Congress Epidemiology
Location: Bangkok, Thailand,
21-25 August, 20
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R., Kamkar, A., and Tehrani, M.A
Type : Poster, Lecturer,
7.

Study of Cadmium and Lead Contents in Rice (Oryza sativa) in the North of Iran


XVII EIA World Congress Epidemiology
Location: Bangkok, Thailand,
21-25 August, 20
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R., and Zazoli, M.A
Type : Poster, Lecturer,
8.

Epidemiological Study of Heavy Metals in Iranian Flat Breads


XVII IEA World Congress Epidemiology
Location: Bangkok, Thailand,
21-25 August, 20
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R, Yunesian, M, Mahvi, A.M., and Nazmara, Sh
Type : Poster, Lecturer,
9.

Zinc monitoring in Iranian flat breads


50 years ICC- Jubilee conference, 1955-2005
Location: cereals- the future chalenge, Vienna, Austria,
July 3-6, 2005
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R. 2005
Type : Poster, Journal: Book of abstracts (Proceeding), , No: 96, Lecturer,
10.

Lead, Cadmium and Nickel contents on flat breads collected from seventeen zone bakeries of Tehran city in Iran


Jubilee conference, 1955-2005
Location: cereals- the future chalenge, Vienna, Austria,
July 3-6, 2005
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R, Ynesian, M, Mahvi, A.M., and Nazmara, Sh
Type : Poster, Journal: Book of abstracts (Proceeding), , No: 95, Lecturer,
11.

The Utilization of Cereals and Whole Grain Foods in Human Diet and Their Role in Prevention of Diseases


12 th ICC Cereal & Bread Congress
Location: Harrogate , UK,
23-26 May 2004
Authors: Jahed Khaniki, Gh.R
Type : Poster, Journal: Proceeding, No: 550, Lecturer,
1.

Iranian Journal of Health, Safety and Environment


Referee,
2.

Iranian Journal of Health in Field


داور,
3.

School of Public Health


داور,
4.

IJSHE


داور,
5.

Pajouhesh & Sazandegi


داور,
6.

Journal of Food Safety and Hygiene


Editor,
7.

Iranian journal of Health and Environment


Editorial Board Member,
1.

Computer Knowledge


Microsoft Word, Microsoft Power point, Excel,SPSS, Epi info,Harvard graph, Photoshop, Internet explorer

1.

Iranian society of Food Safety and Hygiene


Activity Type:عضو هیئت مدیره
2.

Member of Iranian Association of Environmental Health


Activity Type:Member
3.

Member of Iranian Veterinary Medicine Council


Activity Type:Member
1.

دوره آموزش پزشكي


1.

Food Microbiology Laboratory Practices



2.

Food Chemistry Laboratory Practices



3.

Milk Laboratory Practices



4.

Meat Inspection Practices



1. Environmental Contaminants in Foods
2. Food Safety and Control Systems
3. Food control systems
4. Food Biochemistry and Chemistry
5. Food Microbiology
6. Milk Hygiene and Technology
Top